Skip to content
Menu

Over Legal Light Juristen

“Wij schijnen een licht op uw zaak”

Legal Light staat voor de letterlijke betekenis van de woorden. Het woord “light” betekent “licht” en is ook bedoeld als het spreekwoordelijke licht aan het einde van de tunnel. De ware inspiratie voor het gebruik van het woord “licht”, volgt uit de bijbeltekst van Johannes 8:12 waar Jezus zegt: “Ik ben het licht der wereld; wie Mij volgt, zal nimmer in de duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben (NBG)” Met deze woorden als drijfveer, zet Legal Light Juristen zich in om ‘een licht op uw zaak te schijnen’.

Wie is Nicole?

Nicole Weber-Kensdell is de oprichtster van Legal Light Juristen. Tijdens haar studie is ze actief geweest als lid en bestuurslid van de pleitvereniging Amsterdams Pleitgezelschap CICERO. Als fanatieke rechtenstudent heeft zij deelgenomen aan diverse pleitwedstrijden en in 2016 heeft zij samen met haar team het kampioenschap behaald bij het Nationaal Appèlconcours.

Nicole staat er om bekend dat ze de gedachten van de cliënt goed kan vertalen naar juridische argumenten. Sinds de oprichting van Legal Light Juristen in 2019 heeft Nicole zich met passie en plezier ingezet voor meer dan 110 verschillende particulieren en ondernemers. Door middel van een juridisch-strategische aanpak vindt ze vaak een passende en voordelige oplossing voor haar cliënten.

legallight_about_image1

Een natuurlijke passie voor het recht en juridische ondersteuning

Het idee om Legal Light Juristen op te richten is mede ontstaan uit de confrontatie met de emotionele lading die schuilgaat achter een juridisch conflict. Juridische geschillen gaan immers niet over rozen. Opvallend genoeg is het zo dat degene met de minste juridische kennis vaak aan het kortste eind trekt en volgens Nicole kan men dat voorkomen!

Zo is de missie van Legal Light Juristen geboren:

Wij helpen ondernemers en particulieren om juridisch sterk te staan zodat zij in staat worden gesteld om bewuste keuzes te maken met betrekking tot hun werk, inkomen en vermogen. Dat creërt rust in hun dagelijks leven.

legallight_about_image2

…En daaruit vloeit de visie van Legal Light Juristen voort:

Door middel van het delen van specialistische kennis over het arbeids- en contractenrecht zorgen wij ervoor dat ondernemers en particulieren op een prettige wijze zakelijke relaties aangaan of onderhouden. Over 10 jaar is al onze specialistische kennis beschikbaar voor ten minste 10.000 ondernemers en particulieren via een digitaal platform.

legallight_about_image3